DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Teljes szövegű keresés

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! A mai napot emlékezetessé teszi az az alkotmánybírósági döntés, mely szerint a megözvegyültek özvegyi nyugdíjára vonatkozó, önök által megszavazott rendelkezés alkotmányellenesnek bizonyult. (Taps az ellenzéki padsorokban. - Keller László: Ennek mi köze az ügyhöz?) Nagy örömmel fogadtuk ezt a döntést, de sajnos azért problémák maradnak még ezenkívül is. Most az egészségügyi reform című munkálatok miatt aggódva teszek fel kérdéseket a népjóléti államtitkár úrnak.
A Pénzügyminisztériumban folynak a munkálatok az egészségügyi reform továbbvitele címmel. Eddig még nem sikerült megtudnom, illetve most már tudhatom, az azonnali kérdés után, hogy a kormány megbízásából dolgoznak. A pénzügyminiszter úr által aláírt levélben az szerepel, hogy a Népjóléti és a Pénzügyminisztérium között bizonyos kérdésekben kompromisszum jött létre.
Ezért kérdezem aggódva a Népjóléti Minisztériumot, szeretném tudni, hogy két fontos kérdésben önöknek mint az egészségügyért felelős vezetőknek mi az álláspontja.
Egyetértenek-e azzal a megállapítással, hogy az egymással versengő, részben profitorientált biztosítók féken tartják az egészségügyben az árakat?
Egyetértenek-e azzal mint a Szocialista Párt egészségpolitikusai, hogy az egészségügy átalakításának ez, az Egyesült Államok rendszeréhez hasonló iránya megfelelő lenne Magyarországon?
Kérdezem továbbá, államtitkár úr, mi a véleménye arról a koncepcióról, hogy Magyarországon a minden beavatkozásért fizetendő térítési díj bevezetése lenne az egészségügy átalakításának további iránya.
Az ön véleménye szerint hogyan formálná ez az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférhetőséget?
Elfogadhatónak tartja-e azt a koncepciót, hogy az egészségbiztosításra jogosultak közül, akinek pénze van, az a biztosító által támogatott ellátásokból többet vehessen igénybe, mint akinek nincs pénze?
Várom válaszát. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem