DR. SZILI KATALIN

Teljes szövegű keresés

DR. SZILI KATALIN
DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Elnök Asszony! Képviselő Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Elég furcsa gyakorlatnak tartom, képviselő úr - és ennek már az elmúlt héten is hangot adtam -, hogy olyan kérdésben folytatunk az azonnali kérdések órájában vitát, amelynek a vitája ma a parlament előtt van. Éppen tegnap este folytattuk a részletes vitát az országos területfejlesztési koncepcióról. Elég furcsa gyakorlat lenne, ha minden egyes módosító indítvány kérdésében külön megszólíttattatnék a kormány az azonnali kérdések, interpellációk és kérdések órájában.
Szeretném újra megnyugtatni képviselő urat, ahogy egy héttel ezelőtt is tettem: az országos területfejlesztési koncepció széles támogatottsággal került a parlament elé, hiszen valamennyi megyei területfejlesztési tanács többször tárgyalta, az Országos Területfejlesztési Tanács egyetértését követően került a kormány, illetőleg a parlament elé. A kormány és az előterjesztő Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztérium csak és kizárólag olyan módosító indítványokat támogat, amelyek ezzel a széles körű egyetértéssel és az alulról építkezéssel koherenciában, összhangban vannak.
Kérem képviselő urat, hogy vegye figyelembe a Házszabály általam már idézett azon szakaszát, amely mindaddig lehetőséget nyújt csatlakozó módosító indítványok, bizottsági módosító indítványok beadására, amíg a módosító indítványokról a szavazás meg nem kezdődik. Kérem képviselő urat, hogy fogadja el válaszomat.
Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem