DR. TOLLER LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Eredetileg Trombitás képviselő úr inspirált hozzászólásra, mert rá jellemző módon előbb elmondja a kritikáját, majd távozik az ülésteremből.
Szeretném elsősorban a közvélemény előtt rögzíteni, hogy a Szocialista Párt nem személyes álláspontokat képvisel egy tárgyaláson, hanem azokon a tárgyalásokon, amelyek ez ügyben folytak, mindig részt vettünk. Más-más személyek vettek részt a tárgyalásokon, de hellyel-közzel ugyanazt az álláspontot: a frakció álláspontját közölték, ami nem mindig fordul elő az ellenzéki pártok változó képviselői körében.
Ehhez kapcsolódóan szeretném megjegyezni azt is, hogy a múlt heti általános vita és a mostani vita is arról győzött meg engem, hogy végül is az ellenzéki pártok döntő többsége mindig más kifogást talál arra, hogy ezt a törvényjavaslatot ne támogassa, egy szakmainak tűnő álláspontba menekülnek. Talán a Magyar Demokrata Fórum volt az egyetlen, amely következetesen ugyanazt az álláspontot képviselte a kisebbségek parlamenti képviseletének szakmai vagy jogi megoldása tekintetében.
Hangsúlyozottan szeretném felhívni a figyelmet, bár nincs itt a Kisgazdapárt egyetlen képviselője sem - bocsánat, az elnök úr nem így számít (Derültség.) -, hogy a Kisgazdapárt volt az egyetlen, amely következetesen lehetetlen feltételt szabott a kisebbségek parlamenti képviselete tárgyában, hiszen nagyon jól tudták az alkotmányozás folyamatából, hogy a kétkamarás parlament általuk fetisizált, de illuzórikusnak bizonyult alkotmányos szabálya soha nem fog megvalósulni, legalábbis hosszabb távon nem valósul meg a Magyar Köztársaság életében.
Az összes többi párt tekintetében úgy látom, hogy egyezségi szándék van, de változó feltételekkel. Engem személy szerint meglep a Fidesz kétszavazatos indítványa.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)
(Az elnöki széket dr. Gál Zoltán, az Országgyűlés elnöke foglalja el.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem