BAUER TAMÁS

Teljes szövegű keresés

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Ez valóban csak egy kétperces, és csak ahhoz az indokláshoz szeretnék visszatérni, amivel Toller László képviselőtársunk a háromszavazatos rendszert indokolta. Ő ugyanis arra hivatkozott, hogy ez bevált a helyi kisebbségi önkormányzatok szintjén. Ez egy tévedés! Ugyanis a helyi kisebbségi önkormányzat nem része a képviselő-testületnek. A helyi kisebbségi önkormányzat tagjai nem szavaznak a település költségvetéséről, az alpolgármester választásáról a törvény szerint. Ebben az esetben pedig arról van szó, hogy ugyanolyan jogú képviselőket választunk, és ez egy óriási különbség.
(19.30)
Tehát hogy ott párhuzamosan választják a helyi kisebbségi önkormányzatok tagjait magukkal az önkormányzati képviselőkkel - valóban párhuzamosan, mert ők nem önkormányzati képviselők -, ez a párhuzam nem jogos. Abból, hogy az működik - hogy bevált vagy nem vált be, az egy másik kérdés, de működik -, nem lehet következtetést levonni arra nézve, hogy az országgyűlési képviselők választásánál ez a háromszavazatosnak nevezett párhuzamos választásos megoldás helyénvaló, jó megoldás lenne.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem