BAUER TAMÁS

Teljes szövegű keresés

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót. Az előző kétpercesemet folytatnám. Két megjegyzést szeretnék tenni.
Az egyik: rendszeresen halljuk azt, hogy az a kérdés, meg akarjuk-e oldani a kérdést vagy sem - és utána a módosító indítványokat pedig elutasítjuk. Én tehát nem tartom helyénvalónak azt, ha azt mondjuk, hogy az a kérdés, hogy meg akarjuk-e oldani, és aki meg akarja oldani, az elfogadja azt, amit mi mondunk.
Mi egy másfajta megoldási lehetőséget ajánlunk. Ez is egyfajta megoldási lehetőség. Mi nem mondjuk azt, hogy csak az akarja megoldani, aki a mi álláspontunkat elfogadja, hanem elkezdünk érvelni amellett, hogy a mi álláspontunk miért jó. Ilyen egyszerű a dolog! Önök is érvelnek amellett, hogy az önök álláspontja miért jó. Ez rendben van, ez egy normális vita. Csak ne vindikáljuk magunknak azt a jogot, hogy azt mondjuk: csak az akarja megoldani, aki mi vagyunk, és mindenki más, ha ellenvetést tesz, akkor a megoldást akadályozza!
A másik megjegyzésem: Árgyelán képviselőtársunk utalt rá, hogy az emberi jogi bizottságban az országos kisebbségi önkormányzatok elnökei ellenezték azt az indítványunkat, hogy ne csak ők állíthassanak jelölteket és listákat. Hát ez persze nem meglepő, ez természetes! Hiszen az előterjesztés szerint csak ők állíthatnak listát! Mi azt javasoljuk, hogy ne csak ők állíthassanak listát - én értem, hogy nekik ez nem tetszik. De talán mégiscsak szólnak amellett érvek, hogy ugyanúgy, mint a választási rendszer egészében, az állíthasson listát, aki a megfelelő számú ajánlószelvényt összegyűjti.
(19.10)
Nem lesz százvalahány lista, mert ők is tudják, hogy az megosztaná a szavazatokat, ezért közös listákat fognak állítani. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem