DR. TÍMÁR GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

DR. TÍMÁR GYÖRGY
DR. TÍMÁR GYÖRGY (FKGP): Köszönöm a szót, mélyen tisztelt elnök úr. Igen tisztelt Csizmár Gábor Képviselőtársam! Azt hiszem, hogy a Független Kisgazdapárt képviselőjeként nem vagyok azzal vádolható, hogy a számunkra a legnagyobb politikai konkurenciát jelentő Fideszt alaptalanul próbálnám védeni, de a figyelmébe kell ajánlanom, hogy sajnos logikai törést éreztem az ön csaknem 17 percnyi időtartamú, rendkívül széles spektrumú előadásában.
Rá kell világítanom arra, a parlament azért állít fel vizsgálóbizottságot, hogy valamit vizsgáljon nem azért, mert a vizsgálatot indítványozó képviselőtársunk tények tudatában van, mert ez fogalmilag egy más eljárás tárgyát fogja képezni, illetve képezné. Tehát nem tudok önnel egyetérteni, amikor pusztán azt a tényt elutasítja, a parlament munkájával összeférhetetlennek tartja, hogy bármelyik képviselőtársunk, lett légyen az a Fidesz, az MSZP vagy a Kisgazdapárt vagy bármilyen párt és frakciójának tagja egy vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi.
Úgyszintén sajnos nem tudok egyetérteni az ön által elmondott előadás azon részével, amelyben azt kifogásolja, hogy az illető képviselő miért nem tett büntetőfeljelentést. Azért, mert nincs megnyugtató bizonyíték a kezében.
(19.20)
Úgy gondolom, hogy nagyon is helyes minden olyan parlamenti vizsgálóbizottság felállítása és munkája, amikor felmerül a gyanú arra nézve, hogy a politika vagy a politikában részt vevő egyes személyek etikátlanul vagy nem etikátlanul, de a politikán kívüli államéleti részben valamilyen feladatot vállalnak.
Nem ismerem ennek a vizsgálóbizottságnak a konkrét felállítási körülményeit, nem ismerem azt az állítást vagy azt a feltételezést, aminek alapján az ön által említett fideszes képviselőtársunk ezt előterjesztette. De pusztán azt a tényt nem tudom elfogadni hibaként, hogy egy bizottság felállítását kezdeményezi. Az igen tisztelt Országgyűlésnek módjában van elutasítani ezt az indítványt vagy helyt adni. De egy csaknem negyedórás vagy negyedórán túlmenő időtartamú - hogy úgy mondjam - kifogásolás önmagában el kell hogy gondolkoztasson, hogy megalapozott-e vagy nem megalapozott-e egy ilyen indítvány, amely ennek a mostani vitának a tárgya.
Egyébként úgy gondolom, hogy általánosságban az a helyes, ha a tények napvilágra kerülnek. És gondolom, ön is és az ön nagy tiszteletű képviselőtársai is ezzel messzemenőkig egyetértenek. Tehát, amit mondtam, az nem konkrétan a jelen indítványra vonatkozik, hanem csak elvileg mint jogász szerettem volna rámutatni a kifejtettekre.
Köszönöm szépen a szót. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem