DR. LAMPERTH MÓNIKA

Teljes szövegű keresés

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Az előbb Tímár György képviselő úr azt mondta, hogy általában az a helyes, hogy a tények napvilágra kerüljenek, és ezzel mi itt, azt gondolom, valamennyien egyetértünk. Különösen a kormánypárti oldalnak van mindenféle erkölcsi alapja ezt kijelenteni, hiszen mi megváltoztattuk a Házszabályt, amikor megvolt az ehhez szükséges többségünk, hogy lehessen vizsgálóbizottságot felállítani, amikor ezt megfelelő számú képviselő kezdeményezi, és ez úgy lett meghatározva, hogy az ellenzéknek is megvan erre a lehetősége. Amikor Tímár György és Kovács Kálmán képviselő úr kormánypárti képviselők voltak, akkor nem adatott meg ez a lehetőség. Tehát azt gondolom, fel sem merül annak a gyanúja, hogy a tények napvilágra kerülésének mi ellene lennénk.
Nem erről beszélt Csizmár Gábor! És én szeretném önöknek a figyelmét felhívni arra, hogy gondolják még egyszer végig, mi hangzott itt el! Itt nem az hangzott el, hogy ha felmerül a parlament hatókörében, a parlamentre tartozó ügyben az, hogy vizsgálóbizottságra van szükség és meg kell vizsgálni egy ügyet, akkor mi ez ellen lennénk - szó nincs erről! Arról van szó, hogy olyan címet adott ennek Pokorni Zoltán, ami prejudikál dolgokat, ami előrevetít, és olyan állításokat szerepeltet ebben a címben, ami egyszerűen nem felel meg annak a feltételrendszernek, amit a Házszabály ennek a jogi műfajnak szán.
Hogyha valaki állítja azt, hogy az Űrgammák mozgalom, a kormányzati, üzleti, politikai körök és a többi kapcsolatával összefüggő kérdéseket kell megvizsgálni, akkor egyébként ez itt olyan dolgokra is utal - ezt meg lehet nézni az előterjesztésben -, amik alaposan feltételezik, hogy itt jogtalanságok, netán bűncselekmények történtek, és az nem ide tartozó ügy a parlamentbe, nem parlamenti vizsgálóbizottságra tartozó dolog, hanem büntető-feljelentés kérdése.
Egyébként a dolog érdeméről is, azt gondolom, majd nyilván szót lehet váltani, hogyha ez szükséges lesz vagy ennek meglesznek a jogi keretei: én erről nem akartam beszélni, mert az állítások is cáfolhatók. Én abban a helyzetben vagyok, hogy ismerem a Xénia Láz Egyesület elnökét, és megkérdeztem őt néhány tényről - lehet erre választ adni. Vannak válaszok, de ma nem erről szól a vita. Ma a bizottság felállításáról szól a vita, és azt gondolom, hogy ebben meglehetősen világos volt Csizmár Gábor álláspontja.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem