CSIZMÁR GÁBOR

Teljes szövegű keresés

CSIZMÁR GÁBOR
CSIZMÁR GÁBOR (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Én is szívesen megfogadtam volna Tímár György képviselőtársam javaslatát, és már össze is csomagoltam, de most ismét példáját hallhattuk annak, hogy hogy lehet két perc alatt csúsztatások sorozatát előadni. Merthogy képviselő úr azt mondja, hogy a Fidesz a visszásságokat feltárja, és erre tesz javaslatot a vizsgálóbizottságnál. Ön feltételezi, hogy vannak visszásságok, és nem vizsgálóbizottságot akar létrehozni, hogy valamit, tényeket megismerjen, hanem arra akarják létrehozni, hogy mindenképpen valami visszásságot bizonyítsanak ott is, ahol esetleg nincs.
Ön ügyészségi vizsgálatról beszél, amikor ön is tudja - mert interpellációra hangzott el válaszként -, hogy a legfőbb ügyész úr általános törvényességi felügyeleti jogkörével élve végzi a vizsgálatot. Semmi más oka nincs annak, hogy vizsgálatot folytasson. Ön beszél az ombudsman vizsgálatáról, miközben ön is tudja, ha egy kicsit tájékozódik, hogy az ombudsman nem vizsgálódott a Xénia Láznál, hanem az adatvédelmi biztos vizsgálódott egy évvel ezelőtt, ez a vizsgálat lezárult. Pokorni úr nem akkor javasolta ezt a vizsgálóbizottságot, amikor az történt, hanem rá egy évre. Ennyit arról, hogy hogy lehet két perc alatt csúsztatások sorozatát előadni ebben az ügyben.
Ami pedig a szervezet nevének kiejthetőségét illeti, az előző kétperces hozzászólásomban is kívántam már erre reagálni, de akkor most megteszem. Úgy gondolom, hogy minden szervezet neve kiejthető akár e Házban, akár a sajtóban, csak egyáltalán nem mindegy, hogy milyen összefüggésben. Azt gondolom, hogy ha mondjuk a Fidelitas szervezetet hoznák összefüggésbe a szervezett alvilággal, akkor legalább olyan érzékeny lenne Balsay képviselőtársam és Trombitás képviselőtársam is, mint ahogy egyébként én magam is érzékeny lennék, ha a Fidelitast hoznák ilyen hírbe, mert nem jó, ha civil szervezetet ilyen összefüggésben említenek.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem