DR. TÍMÁR GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

DR. TÍMÁR GYÖRGY
DR. TÍMÁR GYÖRGY (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Igazságügy-miniszter Úr! Talán ott kell keresni a jelenlegi vita lényegét, ott van valahol az alapvető eltérés az igen tisztelt kormányoldal és az ellenzék álláspontja között, vagy talán nem is biztos, hogy minden esetben az egyes felszólalók - az ülésüktől függetlenül - ellentétes mentalitástól vezettetve vannak; de az a lényeg, hogy hiba, súlyos hiba, ha az alkotmánybírák jelölését politikai kérdéssé tesszük vagy politikai szempontból értékeljük. Úgy gondolom, az a tiszteletre méltó grémium, amelyet a magyar alkotmány alkotmánybíráknak titulál, valóban felül van emelkedve a politikai, a belpolitikai vagy akár külpolitikai szempontokon; és csak és kizárólag a jogot, az alkotmányt és az igazságot veszi alapul.
Ennek alapján teljesen téves az a Magyar Nemzet című újságban is egyes képviselők részéről megjelent nyilatkozat, amely - hogy úgy mondjam - politikai szempontokat kever az alkotmánybírák alkalmassági mértékrendjébe. Teljesen hiba! Az alkotmánybíró nem mondhatja azt, hogy: egyik pillanatban még egy pártot képviseltem, vagy annak az érdekköréhez tartoztam, annak a mentalitásában tevékenykedtem, vagy csak gondolkoztam, majd a következő pillanatban felülemelkedem ezeken az előítéleteken. Ezért jó a jelenlegi rendszer. Köszönöm. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem