BALSAY ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Asszony! Az országos területfejlesztési koncepciót az országos területfejlesztésről és -rendezésről szóló törvény után, közel másfél éves késéssel nyújtotta be a minisztérium a tisztelt Házhoz. Ezt megelőzte több megyében, több régióban, az ország nagyvárosainak testületeivel történő egyeztetés, és a kormány előterjesztése tartalmazta azokat a régiókat, amelyeket a megyei területfejlesztési tanácsok, országos önkormányzati szövetségek és az Országos Területfejlesztési Tanács is elfogadtak.
Ezt követően a parlament elkezdte tárgyalni ezt a határozati javaslatot, majd - és ehhez természetesen joga van minden kormánypárti és ellenzéki képviselőnek - módosító javaslatokat nyújtottak be a régiók kialakítására, működésére és az egyes határozati pontokban szereplő javaslatokra vonatkozóan. Én ezt is természetesnek és szükségesnek tartom, hiszen ez az országos területfejlesztési koncepció, amely a Fidesz-Magyar Polgári Párt megfogalmazása szerint a nemzet felemelkedésének programja kellene hogy legyen, illetve annak súlyponti része, javítható, módosítható és szükség szerint kiegészítendő javaslatokkal.
Számomra meglepetést okozott, hogy ilyen egyeztetéssorozatot követően ismét előtérbe került - az egyik bizottság elnökének javaslata alapján - egy közép-magyarországi régió, amely előzetes egyeztetések után négy megyét érint, és a megyei egyeztetéseket semmibe véve, újra előtérbe kerül egy fővárosi-Pest megyei központi régió. Számomra az okozott meglepetést, hogy minden egyeztetési sorozatot követően (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a kormány támogatta ezt a javaslatot.
Kérdezem: miként veszi semmibe a kormány a korábbi egyeztetéseket?
Várom tisztelettel válaszát. (Szórványos taps az ellenzéki sorokból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem