DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Teljes szövegű keresés

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Ha csak egy kicsivel is jobban figyeltek volna erre a válaszra, akkor kormánypárti képviselőtársaimnak nagyon komolyan el kellene már végre gondolkozniuk. Tudniillik a miniszter úr azokra a kérdésekre, hogy egész évre megvan-e az egészségügyi dolgozók béremelésének fedezete, hogy miből fogják visszafizetni azt a hitelt, amit konszolidáció címén kaptak, olyan választ adott, hogy majd írásban külön elemezni fogom. Mert legföljebb az angolna tud így siklani a különféle hínárok között, ahogy a valóság tényei között siklott el a miniszter úr. Mert ez nem volt válasz, tisztelt képviselőtársaim, és ha nem figyelnek oda, és nem veszik tudomásul... Tisztában kell lenniük azzal, hogy önöknek is nagyon komoly felelősségük van abban, ami az egészségügyben kialakult.
Tisztelt Képviselőtársaim! Lehet itt kasszák közötti átcsoportosításról beszélni, persze, hogy lehet. De ha az összes pénz átlagban a kasszákra 10 százalékkal emelkedik, akkor nem tudom, hogy mit és hova akarnak átcsoportosítani. A 3 százalékot csökkentik tovább az egyik kasszánál, hogy a másiknál 13 legyen? Tisztelt képviselőtársaim, nem hihetik komolyan, hogy a semmiből lehet bért emelni.
Még valamit: a kormányszóvivői tájékoztatásnál az utolsó mondat mi volt? Természetesen valamennyi intézmény rendkívül fontos feladata a létszám- és bérgazdálkodási (A következő szónak különös hangsúlyt adva:) követelmények érvényesítése. Önök szerint mit jelent ez a szó? Mert az egészségügyben az intézmények jelentős részében már ott tartanak, hogy ma sem elég a nővérlétszám a betegek ellátására. Ez tény, miniszter úr, kérem, nézzen utána, mielőtt a fejét ingatja. Kérem, gondolkozzanak el azon, hogy vajon a létszámgazdálkodással (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) milyen betegellátásra futja az egészségügynek.
(15.40)
Mert miniszter úr sok mindenről beszélt, csak egyről nem: mi lesz a betegekkel ebben az egészségügyben? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Kérem, ne fogadják el a választ! Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem