BALSAY ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Asszony! A Világgazdaság című lap közölte, hogy ma tárgyalnak az országos területfejlesztési koncepcióról. A főcímben pedig: "Elkészült az MSZP lobbytérképe".
Egyes nyilatkozók szerint a lista elkészítésének célja az MSZP-n belüli lobbyzás mederben tartása volt - nyilatkozta Fritz Péter képviselő úr, az MSZP vállalkozói tagozatának ügyvivője. Nincs összeférhetetlenségi és lobbytörvény - mondta ő, aki az összeférhetetlenséggel kapcsolatosan exponálta magát -, szükség van viszont a képviselők által felkarolt ügyek rendszerezésére - tette hozzá.
Tisztelt Ház! Baja miniszter úr ezen a találkozón a lobbytérkép kapcsán elmondta, a képviselők törekvéseit integrálni kell az országos koncepcióba.
(14.30)
Tisztelt Államtitkár Asszony! Amikor a területfejlesztésről és -rendezésről szóló törvény kapcsán elmondtam, hogy fennáll annak a lehetősége, hogy ez a törvény lobbytörvénnyé válik, élénk tiltakozást váltott ki az előterjesztők körében.
Az első alkalommal a felosztás koncepció nélkül és a területfejlesztési tanácsok célmeghatározása nélkül történt meg. A második alkalommal arról beszéltünk és vitatkoztunk a tisztelt Ház falai között, hogy a területfejlesztési támogatások és a decentralizáció elveiről, a kedvezményezett területek besorolásának feltételrendszeréről nem törvényben, hanem országgyűlési határozatban fog majd átfogó irányelveket meghatározni.
Tisztelettel kérdezem államtitkár asszonyt, itt az ország építése folyik-e, vagy egyfajta pártépítés, amikor a párthoz közel álló vállalkozók és a párt parlamenti képviselői határozzák meg, hogy milyen fejlesztési tételek élvezzenek előnyt ebben az országban. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem