LÁNYI ZSOLT

Teljes szövegű keresés

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt elnök úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Képviselőtársam! Nagyon egyoldalúan fogta föl a dolgokat, mert a létszám és a költségvetés függőségébe és összefüggésébe kapaszkodott bele, holott nem ez volt a lényege a mondanivalómnak.
Az volt a lényege a mondanivalómnak, hogy tiszt és tiszthelyettes egyforma. Miért nem arra méltóztatott reagálni, hogy milyen hadsereg az - és mondjon egyet Európában, mondjon egyet az egész világon -, ahol 1:1 az arány a tiszt és a tiszthelyettes között. Ez egy szakmai kérdés, a Honvédelmi Minisztériumnak, az államtitkár úrnak és önnek is.
A költségvetés pedig nem szentség. A nemzetvédelem, a határok védelme és egyáltalán az egész védelmi képesség kérdése nem lehet monetáris kérdés, nem lehet költségvetési kérdés, mert hogyha egy hadsereget úgy lepusztítunk, ahogy ez a hadsereg lepusztult, (Derültség az MSZP soraiban.) akkor teljesen fölösleges azt a 70-80 milliárdot is rászánni! Akkor egy díszszázadot kell tartani, hogy ha jön egy vendég, tisztelegjenek neki, akkor semmi értelme a hadsereget fönntartani (Taps az FKGP soraiban.), mert van egy határ, ahol nem érdemes a pénzt kiszórni a költségvetésből! Ennyit szerettem volna hozzászólni. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem