DR. FODOR ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. FODOR ISTVÁN
DR. FODOR ISTVÁN honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselők! Ha ennek a most előterjesztett országgyűlési határozati javaslatnak a funkciója az volna, hogy a kérdés minden összefüggésére kiterjedő vitában kiérleljük a Magyar Honvédség, illetve a magyar fegyveres erők - honvédség és határőrség - létszámát, kiérleljük a szükséges állományarányokat, az állomány összetételét, akkor valószínűleg nem ilyen expozét tartottam volna, hanem kitértem volna benne a biztonságpolitikai kockázatokra, a hadrendre, a mozgósítás rendszerére, a technikai eszközökre. Azonban úgy gondolom, hogy ennek az országgyűlési határozatnak a funkcióját messze meghaladják mindazok az összefüggések, amelyeket először Lányi képviselő úr vetett fel, és aztán ez egy polémiát váltott itt ki.
Ezeket az összefüggéseket az Országgyűlés kitárgyalta a Magyar Honvédség átalakításáról szóló országgyűlési határozati javaslat megvitatásakor, kitárgyalta a költségvetésben, kitárgyalta a határőrségről szóló törvényjavaslat előterjesztésében. Meggyőződésem, hogy amiről most tárgyaltunk, az a korábban elfogadott döntések által determinált is. Éppen ezért úgy gondolom, a korábbi determinációk alapján nyugodtan kérhetem az Országgyűlést és a korábban más előterjesztések kapcsán elhangzott érvek figyelembevételével, hogy a mostani előterjesztést ennek megfelelően szíveskedjék elfogadni.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem