POZSGAI BALÁZS

Teljes szövegű keresés

POZSGAI BALÁZS
POZSGAI BALÁZS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Reagálásomat arra irányítom, hogy Demeter képviselőtársam kétszer is említést tett arról, hogy itt a kormányzó pártok a cím- és céltámogatási rendszernek valamiféle elsorvasztására törekedtek volna.
Sajnálom, hogy képviselőtársam csak részben volt tagja az önkormányzati és rendészeti bizottságnak az elmúlt években, és nem tudta azt a vitaidőszakot velünk együtt eltölteni, ami épp ennek a cím- és céltámogatási rendszernek a mai kialakítását indítványozta, mégpedig annak érdekében, hogy ne lehetetlenüljön el a cím- és céltámogatási rendszer oly módon, hogy számításai szerint 1997-re gyakorlatilag már új támogatható célokat nem tudtunk volna indítani azért, mert az ígérvényes rendszer működése miatt gyakorlatilag a beruházások olyan volta valósult volna meg, hogy nem lett volna pénzeszköz arra, hogy új beruházást is lehetett volna indítani.
Ami viszont célunk a mai napig is, hogy az önkormányzatokat olyan megfontolt beruházásokban támogassuk, amelyek átgondoltak, amelyek pénzügyileg kivitelezhetők. Nagyon sok problémát tapasztalhattunk éppen a cím- és céltámogatási rendszerből adódóan olyan téren, hogy sok helyütt, sok önkormányzatnál a túlzott beruházásaik miatt fellépő pénzügyi problémáik jelentenek alapvető gondokat.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem