DR. HACK PÉTER

Teljes szövegű keresés

DR. HACK PÉTER
DR. HACK PÉTER (SZDSZ): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Ez a mostani napirend előtti felszólalás nagyon sajnálatos körülmények között fordul elő, hiszen ez az a tipikus eset, amikor egy frakció felszólal egy kérdésben, amely kérdéssel - a felszólalással - nagyon sokan egyetértenek ebben a Házban, maga a kormány is, hiszen benyújtott egy törvényjavaslatot az adott téma rendezésére. A Házszabály értelmében napirenden nem szereplő kérdésekről lehetne itt vitatkozni. (Dr. Kónya Imre: Nincs napirenden!) A kormány által benyújtott javaslat is napirenden van, az a javaslat is, amit Kutrucz Katalin benyújtott, az a javaslat is, amit Szájer József benyújtott, az Országgyűlés tárgysorozatában szerepel. Ezekről három héten belül az Országgyűlés elkezd egy olyan vitát, amelyben a kormánynak is, a kormánypártoknak is és az ellenzéki pártoknak is két percnél jóval terjedelmesebb felszólalási keretben lesz lehetősége elmondani a véleményét.
A magam részéről szeretném rögzíteni, hogy azt a javaslatot is, amit Kutrucz Katalin benyújtott, nagyon sokan támogatták ebben a Házban. Ha lesznek olyan módosító indítványok, amelyeket Pusztai Erzsébet említett, azokat is fogják támogatni.
De ezt az egész problémakört úgy megvitatni, ahogy Pusztai Erzsébet tette, hogy azt állítja - két percben nem megvitatható módon -, hogy ha az ő javaslatukat elfogadta volna az Országgyűlés, akkor nem lettek volna robbantásos merényletek... (Dr. Pusztai Erzsébet: Nem ezt mondtam!), tisztelt képviselő asszony, ez olyan mértékű félrevezetése a közvéleménynek... A robbantásos merényletek elkövetőinek egy részét a rendőrség már elfogta, ezek ellen a személyek ellen folyamatban van a büntetőeljárás, és ezeket az embereket meg fogják büntetni. Nyilvánvalóan, ha szeptemberben hatályba lépett volna a szeptemberben benyújtott MDNP-féle módosító javaslat, akkor is megbüntették volna azokat, akik elkövették volna. Azt, hogy súlyosabban vagy nem súlyosabban, a bíróság dolga eldönteni. Ezzel kapcsolatban szeretném rögzíteni, hogy a bíróságnak vannak erre lehetőségei. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem