DR. SZABÓ ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Ha emlékezetem nem csal, ön is dolgozott minisztériumban, tudhatja, hogy a minisztériumban a helyettesítési rendet viszonylag egy kaptafára készült működési szabályzatok szabályozzák, hogy ki kit helyettesíthet. De az ön kérdése nem is erre vonatkozott.
Nem tudom, hogy a konkrét kérdés milyen esetet takar. Nem tudom, hogy a konkrét helyzetben miniszter urat hol és ki helyettesítette abban az esetben, amire ön célzott. Mindenesetre egészen bizonyos, hogy legalábbis az MKM szervezeti és működési szabályzata szerint a minisztert miniszteri funkciójában sem korábbi miniszter, sem párttársa nem helyettesítheti, tekintettel arra; az utóbbinál még inkább, hogy ezt az alkotmány is tiltja, hogy pártok közhatalmat gyakoroljanak.
Azt azonban semmi nem tiltja meg, természetesen, hogy egy szóban forgó meghívás, ami eredetileg a miniszternek szólt, és amiről a miniszter úr esetleg jelezte, hogy nem tud neki eleget tenni, a meghívók egyetértésével és jóváhagyásával másnak menjen. Ebbe viszont a minisztériumnak nincs beleszólása. Még egyszer mondom, a konkrét esetet nem ismerem. Egészen bizonyos, hogy miniszter urat nem miniszteri minőségében helyettesítette bárki, aki nem a minisztérium helyettesítési rendje szerint helyettesítette őt.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem