ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Tisztelt Országgyűlés! A kormány benyújtotta a mezőgazdasági termelők adózási feltételeit meghatározó egyes törvények módosításáról szóló, valamint az egyes társadalombiztosítási és szociális ellátásokról szóló törvények módosítását kezdeményező törvényjavaslatait, T/3863. és T/3864. számokon. Az Országgyűlés az előterjesztéseket kivételes eljárásban tárgyalja. Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság a Házszabály 23. §-a n) pontjában foglalt jogköre alapján, a Házszabály 140. §-ának megfelelően javaslatokat terjesztett elő a Házszabálytól való eltérésre, T/3863/20., és T/3864/31. számokon; annak érdekében, hogy a zárószavazásokra még ma este sor kerülhessen.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal előtt képviselőcsoportonként legfeljebb egy képviselő felszólalhat. Megkérdezem a képviselőcsoportokat, hogy kívánnak-e élni felszólalási lehetőségükkel. (Senki nem jelzi felszólalási szándékát.) Nem kívánnak. Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a Házszabálytól való eltéréshez a jelen lévő képviselők négyötödének a szavazata szükséges. A két indítványról együtt határoz az Országgyűlés. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy a házbizottság T/3863/20. számú, valamint a T/3864/31. számú javaslatainak megfelelően a törvényjavaslatok zárószavazásának időpontjára vonatkozóan eltér-e a Házszabálytól. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 282 igen szavazattal, 2 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett úgy határozott, hogy a törvényjavaslatok zárószavazására a ma esti határozathozatalok között kerül sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem