DÖGEI IMRE

Teljes szövegű keresés

DÖGEI IMRE
DÖGEI IMRE (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Bármerre járva az ország területén, lekaszálatlan gátoldalak, elhanyagolt rétek és parlagterületek találhatók. Az ország egyes területei gazdátlannak tűnnek, és az ilyen területek aránya egyre nő.
A kertészkedők, földművelők közel 2 milliós tábora pénzhiánnyal küszködik, nem képesek megvenni a legszükségesebb mezőgazdasági kisgépeket sem, holott a lakosság ellátásában nem jelentéktelen tétel az a zöldség-, gyümölcs- és egyéb termékmennyiség, amit ők meg tudnak és tudnának termelni akkor, ha a fizikai erejük hiánya nem gátolná őket. A lakosságot általában a megműveletlenül hagyott és elgazosodott kisparcellák megmunkálásában segítenék intenzívebben a kisgépek, ha azokból elengedő mennyiség és pénz állna rendelkezésre.
Természetes, hogy a fizikai erő hiányát a harmadik évezred küszöbén a gondolkodó ember korszerű gépesítése pótolja. Ezért követelte a Független Kisgazdapárt már 1990-ben, hogy indítsák meg újra a magyar traktorgyártást. Sajnos, ebből azóta sem lett semmi. Ehhez azonban a vidék lakosságának pénzügyi forrásokra van szüksége, olyan támogatási rendszerre, amely mindenki előtt áttekinthető, közérthető, világos és hozzáférhető. Jelenjen meg akár közvetlen pénzügyi támogatás formájában, akár pedig hitelkamat-támogatás formájában.
Nem jelent kisebb gondot a kistermelők számára a már meglévő géppark felújítási költségeinek a fedezése sem. Ezért, hogy a meglévő gépek jól karbantarthatóak és üzemképesek legyenek, a támogatási rendszernek a felújítások támogatására is ki kell terjednie.
(14.50)
Kérdezem tehát a miniszter urat: hogyan kívánja támogatni a kormány a mezőgazdasági kistermelők gépellátását? Várom tisztelettel miniszter úr válaszát. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem