DR. KÁVÁSSY SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

DR. KÁVÁSSY SÁNDOR
DR. KÁVÁSSY SÁNDOR (FKGP): Tisztelt Képviselő Úr! Semmiféle hangulatkeltés nem állt szándékomban. És hogy ez a törvény nem a mezőgazdaság támogatásáról szól: épp itt van a kutya elásva! Ez a baj! Igen! Tessék tudomásul venni, egyetlen adottságunk van: a termőföld, a mezőgazdaság kedvező adottsága, tehát nyilvánvaló, hogy ezt kell - ha úgy tetszik - felinjekciózni, helyzetbe hozni.
A másik, amire szeretnék reagálni: a tulajdonnal kapcsolatosan a párton belül mindig egyéni álláspontot képviseltem. Itt is többször elmondtam, hogy a szabad tulajdon híve vagyok, és azért szólaltam fel azok ellen a bilincsek ellen, melyeket törvényhozás útján akarnak erre a tulajdonra rátenni. Többször szóvá tettem, hogy a tulajdon szabad legyen, és annak megfelelő piaca legyen. Kérem, józan ésszel nem is lehetnek másféle álláspont híve, miután polgárnak tekintem magam, és az szeretnék lenni. Nem beszélve arról, hogy ha a földnek nincs ára, akkor a gazda nehezen jut hitelhez, ha pedig hitelhez jut, akkor könnyen kijátszhatják, kihúzhatják a lába alól a talajt. Ez kétszer kettő. Miután magam is gazdacsaládból származom, ezt már szinte az anyatejjel szívtam magamba. Köszönöm szépen.(Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem