DR. HOMOKI JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. HOMOKI JÁNOS
DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Miniszter Úr! Az olajmaffia üzeni, hogy köszöni, jól van. Ha valaki ebben az országban lopós volt, azt mondták rá, hogy már mindent lopott, csak gőzmozdonyt nem. Kérem, már nemcsak mozdonyt, hanem egész vonatszerelvényeket lopnak, elviszik az ország egyik sarkából a másikba, közben a tartalmát eltüntetik. A kérdés az, hogy közben hol voltak a vámosok, a rendőrség, az egyéb illetékes személyek. Közreműködésük nélkül ugyanis a bűncselekményt nem lehetett volna elkövetni.
A jövedéki törvény módosítása a közelmúltban megtörtént. Körét kiterjesztették a petróleumra, a kenőolajra és más kőolajtermékekre. Azonban nem tiltják meg ezekből a termékekből további jövedéki termék előállítását, így ez nem ad megoldást a feltett kérdésre. Úgy tűnik, mintha a kormány ezt szándékosan csinálná. Eddig csupán a tartálykocsik sofőrjeit sikerült letartóztatni, akik a tőkét biztosítják, és az akciót irányítják, ismeretlenek maradnak. A kormány eddigi több mint két éve nem volt elég ahhoz, hogy megszüntessék a joghézagokat. Nem volt elég ahhoz, hogy az olajmaffiákat felszámolják. Sőt, nemhogy felszámolták volna őket, egyre szaporodnak, újabb és újabb módszereket találnak ki, virágoznak.
A dél-alföldi régióban, államtitkár úr, heti 1 millió liter hamisított olaj kerül forgalomba, mintegy 100 milliós nagyságrendben. A forgalmazók tiszta haszna 24 millió forint. Nem tudjuk elfogadni azt az érvelést, hogy létszám és technika híján a hatóságok szélmalomharcot folytatnak a rejtett tárolóhelyek, a hamisított útiokmányokkal ellátott tartálykocsik gazdáival szemben.
A VPOP illetékesei ne azt nyilatkozzák, hogy ez lesz az év slágere a gazdasági bűnözésben, és hogy darázsfészekbe nyúltak, miután a résztvevők féltik milliárdjaikat. Inkább arról kellene beszélni, hány esetben javasoltak a tárca felé különböző intézkedéseket a joghézagok megszüntetésére (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.), mit tett a tárca ennek érdekében, hány közös akciót szerveztek a rendőrséggel.
Köszönöm, befejezem, elnök asszony. Vizsgálták-e az APEH-hal a számlázási, bizonylati fegyelmet, a készletek származását? Miután ezekre nem kaptam választ, államtitkár úr, nem tudom elfogadni a választ. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban. - Közbekiabálás: Úgy van!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem