AKAR LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Valóban - ahogy ön is mondja - a Polgári Banknál elvégzett gyorsvizsgálat eredményét sajtótájékoztató keretében ismertettük. A tájékoztatón elmondták, hogy a rendelkezésre álló rövid idő nem tette lehetővé a vizsgálatot végzők számára azt, hogy dokumentált adatok, illetve események alapján a személyi felelősséget a banknál elszenvedett veszteségek bekövetkeztében megállapíthassák. Arra pedig felelősséggel senki sem vállalkozhat, hogy bizonyítékok hiányában bárkit, esetleg felelőtlenül, vétkesnek kiáltson ki.
Ugyancsak a hivatkozott sajtótájékoztatón hangzott el az is, hogy a tények pontos kiderítése, feltárása érdekében a pénzügyminiszter javasolta a miniszterelnök úrnak azt, hogy kérje fel az Állami Számvevőszéket részletes vizsgálat lefolytatására. E vizsgálat megállapításaitól függően kerülhet sor - amennyiben arra a vizsgálatot végzők javaslatot tesznek - személyi felelősségre vonásra.
Az események természetesen utána tovább haladtak - ahogy ön is mondja -, és a tisztelt Ház időközben döntött arról, hogy a Számvevőszéket felkéri erre a vizsgálatra, ebből következőleg a miniszterelnök úrnak már nem kellett lépnie.
Amit itt általánosságban elmondtam, az nyilván igaz az esetleges összeférhetetlenségek történetére is. Szeretném azonban hozzátenni, hogy az összeférhetetlenségek megítélése nyilván nemcsak azon múlik, hogy a különböző szerződéseket technikailag kik írták alá, hanem azon is múlik, hogy a különböző szerződéseket kik hagyták jóvá. Következésképpen nem önmagában az az kérdés, hogy kik az aláíró személyek, hanem az a kérdés, hogy az aláíró személyek a saját társaságuk szabályrendszerének megfelelően tették-e meg ezt az aláírást. Nyilvánvaló, hogy ennek az egész ügynek a vizsgálata is majd részét képezi a további számvevőszéki, illetve a banknál folytatódó felügyelőbizottsági, igazgatósági vizsgálatnak. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem