DR. KIS ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselőtársam! Egy tévedésére fölhívnám rögtön az elején a figyelmet. Azt a két törvényt, amiről most szó van, és ami miatt ön szerint demonstrálnak, nem a Földművelésügyi Minisztériumban készítették elő. A jogalkotás rendjéről szóló törvényt ön is ismeri, hisz most már hetedik éve országgyűlési képviselő. Az adó- és társadalombiztosítási törvények nem tartoznak a Földművelésügyi Minisztérium kompetenciájába.
Kiről van szó? Buzássy Lajos helyettes államtitkárról van szó, akinek édesapja, dr. Buzássy Lajos 1945 után, korábbi foglalkozása miatt, B-listára került, így fia 1961-ben a fertődi Felsőfokú Mezőgazdasági Technikumban egy év halasztás után került felvételre; 1963-ban kitűnő minősítéssel okleveles gyümölcstermesztési szaktechnikus lett, majd 1975-ben elvégezte a Kertészeti Egyetem kertészeti főiskolai karán a kertész üzemmérnöki szakot, ahol képesítését kiváló eredménnyel kapta meg.
Az 1995-96-os tanévben a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem akkori rektorához, dr. Deák Tiborhoz, hogy a szükséges vizsgák letétele után az egyetemen okleveles kertészmérnöki diplomát kaphasson, kérelmet nyújtott be. A rektor az egyedi képzés keretében adott engedélyt a tanulmányok folytatására. Ehhez a Művelődési Minisztérium szakvéleménye alapján, az egyetem tanulmányi és vizsgaszabályzata alapján lehetősége volt a rektornak.
Buzássy Lajos 1996. augusztus 14-én kérelemmel fordult a KÉE doktori tanácsához, hogy a doktori képzésben vehessen részt, és disszertációját benyújthassa az egyetem doktori tanácsának. Az egyetem doktori tanácsa ezt engedélyezte. Buzássy Lajos 1996 decemberében vizsgakötelezettségének summa cum laude minősítéssel tett eleget, tehát kitűnő minősítéssel. A doktori fokozat általában ilyen esetekben, hogyha protekcióról van szó, rite szokott lenni, nem summa cum laude. Sokan vannak itt ebben a Házban, akik ilyen minősítéssel kaptak diplomát. (Derültség.) Még én is csak cum laude minősítéssel tudtam elvégezni.
A Művelődési Minisztérium helyettes államtitkára megkeresésünkre közölte, hogy mivel az 1994. április 1-jén hatályba lépett 47/1994. számú kormányrendelet jogértelmezése folyamatban van, addig a következőt írta: "Hivatkozással Bogárdi Zoltán képviselő úr 1997. március 11-én elhangzó interpellációjával kapcsolatban közlöm, hogy Buzássy Lajos helyettes államtitkár úr a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen sikeres doktori vizsgát tett, de nem kapott egyetemi doktori címet, részére az egyetemi oklevél kiadására a minisztérium állásfoglalásáig nem kerülhet sor."
Kérem válaszom szíves elfogadását. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem