BOGÁRDI ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

BOGÁRDI ZOLTÁN
BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Úr! Döbbenetes a válasz! Ezek szerint ön elfogadhatónak tartja azt, hogy 1996-ban Magyarországon ilyen módon valaki egyetemi diplomát és doktori címet szerezhet? Ha ez így van, akkor feltételezhetem, nem ez volt az egyetlen eset az önök kormányzása idején, hanem ilyen több is előfordult. Gondoljon csak bele abba, hogyha ön ezt elfogadhatónak tartja, milyen pusztítást csinál ez az intézés az egyetemen oktatók és diákok között! (Zaj a bal oldalon.) Milyen pusztítást csinál a munkahelyen, ahol ilyen végzettséggel rendelkező ember több diplomás, több nyelvet beszélő emberek főnöke! Mennyire értékel ez le erkölcsöt, tudást, címeket? Mit gondolhatnak azok az emberek, akik rendes, hét-nyolc évi munkával szerezték meg ugyanezeket a végzettségeket? Mit ér a diploma, tisztelt államtitkár úr, ezek után, ha valaki az ország mezőgazdaságának irányítása mellett fél év alatt államvizsgázni és doktorálni tud?
És még egy kérdés ezek után: Buzássy Lajos nem beszél idegen nyelveket. EU-témában írta doktori értekezését. (Derültség a jobb oldalon.) Több tízezer oldal az EU-ban a mezőgazdaság működésének szabályozása. Ennek egy része sincs lefordítva magyarra, erről itt már volt szó. Fölvetődik a kérdés: hogy készült ez egy hónap alatt, ez a doktori értekezés ilyen anyag hátterével?
Én csak abban reménykedhetem, tisztelt Ház, hogy a magyar parlament erre az ügyintézésre nemet mond, és azt mondja: a bizottság vizsgálja ki ezt az ügyet. Ugyanis ha nem így történik, akkor oly erkölcsi mélységbe kerülünk, amiben még nem voltunk.
Köszönöm szépen. (Taps az MDF és az MDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem