HEGYI GYULA

Teljes szövegű keresés

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Örülök, hogy Győriványi Sándor, tisztelt képviselőtársam azzal zárta, és egész hozzászólása lényegében arról szólt, hogy módosításokkal, de támogatja a törvényt.
Azonban valóban az elején mondottakkal kapcsolatban mégis érdemes megjegyezni a magyar reklámszakma, sok száz kiváló reklámszakember védelmében, hogy amikortól már lehetséges volt, azért nemcsak ilyen színvonalú reklámokat csináltak. Nekem mint filmkritikusnak módom volt hosszú évtizedeken át a cannes-i reklámfilmfesztiválra kiküldött magyar anyagot látni, utána megnézni. A hetvenes évek közepétől, végétől a magyar reklámfilm nemzetközi elismerést vívott ki magának, igen sok díjat nyert, többek között ezen a cannes-i világfesztiválon. Ha képviselő úr a Fabulon reklámkampányára gondol, a korabeli magyar viszonyokhoz képest egy nagyon jól felépített, ügyes reklám volt.
Néha az ember azt gondolja a mai külföldről importált reklámdömpingben, hogy inkább szükség lenne ilyen, hazai ötletekre épülő, a magyar kulturális hagyományokhoz jobban illeszkedő reklámra, amely ezekben a hetvenes, nyolcvanas években volt. Attól függetlenül egyébként azzal, amit utána mondott, nagyobbrészt egyetértek. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem