DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen. Bár elnök úr fordítva vette elő, a második indítványomat ismertette most, de készséggel ismertetem azt is. Tehát, amint az ismeretes, a Független Kisgazdapárt nevében pótköltségvetés beterjesztésére terjesztettem elő javaslatot, de miután több felszólaló összekeverte a különböző indítványaimat, itt felhívom a figyelmet arra a tényre, hogy mi egy külön pótköltségvetési kérelmet terjesztünk be az egészségügyi hozzájárulás eltörlésével kapcsolatban. A mi számításaink szerint az is összességében sok tízmilliárd forintot felemésztő pótköltségvetés beterjesztését teszi szükségessé; de az nemcsak a mezőgazdasági termelőket érinti, hanem az ország egész lakosságát.
Ami a tárgybeli indítványt érinti, mi a 60 milliárd forintos pótköltségvetés beterjesztését a mezőgazdaság jelenlegi akut válságának megoldása érdekében terjesztettük elő, és ide a következőket indítványoztuk: a kedvezőtlen termőföldön gazdálkodók '96. évre még biztosított támogatását a jelenlegi 17 aranykorona-értékről most már 19 aranykorona-értékre kell növelni; a mezőgazdasági gépbeszerzés támogatásának vissza nem térítendő részét 50 százalékra kell felemelni; a mezőgazdasági gépek vásárlásánál felvett hitelek utáni kamat 50 százalékát az államnak kell magára vállalnia; a terménytárolók építési költségét 50 százalékban a központi költségvetésnek kell finanszíroznia; a terménytárolók építési hitelének kamatát 50 százalékban vállalja az állam magára a kisgazda indítvány szerint; a minőségi tenyészállatok vásárlására nyújtott támogatás eddigi szintjét (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) 20 százalékkal kell megemelni, de azt differenciáltan kell alkalmazni; és javasoltuk még a mezőgazdasági termények (Az elnök a csengő megkocogtatásával ismét jelzi a felszólalási idő leteltét.) biztosítási díjának emelését, és egyéb indítványaink is vannak, de ezek előterjesztésébe sajnos, a két perc nem fér bele. (Sic!) Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem