CSÉPE BÉLA

Teljes szövegű keresés

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mint ismeretes, ebben az évben a személyi jövedelemadó 1 százalékáról az adózó állampolgár rendelkezhet, és ez a mechanizmus, ez a folyamat beindult. Mi komolyan aggódunk azért, hogy itt tulajdonképpen az adózó állampolgároknál különböző területek versengenek, amelyek nem nagyon egyeztethetők össze. Ilyen terület a kulturális terület, az egészségügy, a karitatív terület, és még sorolhatnám. Komolyan aggódunk azért, hogy elő fog fordulni az, hogy egyes, az ország, a nemzet szempontjából létfontosságú szervezetek, társadalmi szervezetek tulajdonképpen nem fognak jutni a működési feltételeiket biztosító forrásokhoz sem.
Ezért javasoljuk azt a tisztelt Háznak, hogy ennek a forrásnak abból a részéből, amelyről az adózó állampolgár nem rendelkezik - vagy rosszul rendelkezik, mert rosszul tölti ki az adminisztratív nehézségek következtében a diszpozícióját -, legyen képezhető egy nemzeti szolidaritási alap. A nevében is benne van, hogy ezzel segíteni akarunk mindazokon a létfontosságú szervezeteken, amelyek végül is nem jutnak a pénzükhöz. Mi úgy gondoljuk, hogy ezzel kapcsolatban egy eseti országgyűlési bizottság tenne javaslatot, és majd a parlament döntene, hogy végül is ezek a pénzek hová kerüljenek.
(17.00)
Ilyen célokat is meghatároztunk - amelyek szintén a szolidaritás fogalmába beleférnek -: ilyenek a szociális célok, az egészségvédelem, a határainkon kívül élő magyar kisebbségek támogatása, a tehetséges fiatalok továbbtanulásának ösztönzése, a magyarság jobb megismerését szolgáló szervezetek támogatása. Ez az a célrendszer, amit lehet bővíteni, lehet szűkíteni; mi azt ajánljunk a tisztelt Háznak, hogy vizsgálja meg ezt a kérdést (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő lejártát.), tehát tűzze napirendre a mi javaslatunkat. (Taps a KDNP padsoraiban.) Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem