DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselőtársaim! A Postabank és Takarékpénztár Részvénytársaság gazdálkodásával kapcsolatos interpellációra adott válaszban a pénzügyi kormányzat képviselője tagadta, hogy vizsgálatot folytattak a Postabanknál, míg a privatizációt felügyelő tárca nélküli miniszter pedig a kérdésemre azt a választ adta, miszerint vizsgálat folyik ebben az ügyben, amely még nem zárult le.
Az ellentmondásos nyilatkozatok, továbbá a tájékoztatások nem megnyugtató volta miatt, valamint a miatt a lehetetlen helyzet miatt, hogy a miniszterelnök úr és a kormányzat több tagja a Postabankot a leglikvidebb banknak említették; és jól tudjuk, hogy végül is, bár nem kapott bankkonszolidációt, de adóskonszolidációban 16 millió forintot meghaladó részben részesült; a biztonsági tartalék képzése alól egyrészt kapott egyszer egy 20 milliárdos összeghatár erejéig mentesítést, egyszer egy 50 százalékos, tehát 10 milliárdos értékhatárt illetően; majd ezt 12 milliárdos állami garanciavállalás követte. Ezt azonban a Sparkasse - mint a külföldi résztulajdonosa a banknak - nem volt hajlandó felülgarantálni. S ismeretes ma már az is, hogy a Postabanknak rendkívül széles körű banki tevékenységen kívüli tevékenysége volt, így 23 újságot vásárolt, kettőt szponzorált, egy rádiót vásárolt, az auditori jelentését sem hozták nyilvánosságra. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Ezek együttesen indokolják, hogy a vizsgálóbizottság felállítódjék (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), és a Postabank valóságos helyzete (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) felderítést nyerjen.
Köszönöm a türelmüket, kérem, támogassák az indítványt. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem