DR. SEPSEY TAMÁS

Teljes szövegű keresés

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót, tisztelt elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Ha a kormány úgy gondolja, hogy a nem kormánytagok mentességét a magánvádas ügyekre kell korlátozni, szíveskedjen leírni a beterjesztett törvényjavaslatba. Miután ez nincs benne, hanem teljes egészében a közvádas ügyekre is ki akarja terjeszteni, azt hiszem, a megjegyzésem helytálló volt.
A hétpárti egyeztetésekről annyit kell elmondani, hogy azok nagyon sok esetben semmilyen más célt nem szolgálnak, csak a kormányzati felelősség áthárítását az ellenzéki pártokra. Mint ahogy volt ez az MTI-ről szóló törvényjavaslat esetében, amikor megegyezett a hét párt, hogyan és milyen módon fogják kinevezni az MTI vezetőjét, viszont a Szocialista Párt utólag nemet mondott erre a megállapodásra. Ezt követően nyilatkozta azt a Magyar Demokrata Fórum, hogy nem kíván olyan megállapodásokat kötni, olyan egyeztetéseken részt venni, amelyeknek az eredményét utólag nyugodt lélekkel kétségbe lehet vonni, és attól teljesen eltérő megállapodást lehet a Házzal elfogadtatni.
Hogy mennyire igazunk volt egyébként, államtitkár úr, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a kormánypártok az önök által az alkotmányozási moratórium tekintetében aláírt megállapodást is megszegték.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem