DR. SEPSEY TAMÁS

Teljes szövegű keresés

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Egy mondattal szeretnék reagálni még Bauer képviselőtársam hozzászólására, nevezetesen arra, hogy a Budapest Bank szerződése hátrányos kikötéseket tartalmazott a magyar állam számára. Ez elhangzott a számból, de én idéztem miniszterelnök úrnak a Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási államtitkárának a bejelentését. A miniszterelnök úr is az Országgyűlés előtt nyilvánosan elmondta: Bokros Lajos ex-pénzügyér a kormányülésen nem teljes körű tájékoztatást adott a Budapest Bank privatizációjáról - erről ennyit.
Dávid Ibolya képviselőtársam említette a helyettes államtitkárok létszáma korlátainak megszüntetését. A másik oldala ennek a korlátlanságnak a politikai államtitkárok számában következik be. Jelenleg nagyon szigorúak a szabályok, mert kimondják, hogy minisztériumonként egy politikai államtitkár, a Miniszterelnöki Hivatalban négy politikai államtitkár lehet. A jelen előterjesztés feloldja, és annyi politikai államtitkár lesz ebben az országban, ahányat ki akarnak nevezni. Nyilvánvalóan helytelen ez, igen tisztelt képviselőtársaim!
Nyilvánvalóan meg kellene tartani a címzetes államtitkári posztot, ahol kettős funkció ötvöződik egybe. Bizonyos feladat elvégzésére egy köztisztviselőt felruház címzetes államtitkári ranggal a kormány, mert azt a feladatot, ami egyébként a közigazgatás hatáskörébe tartozik, nagyon fontosnak és nagyon jelentősnek tartja. Ha a kormány megbízatása megszűnik, a címzetes államtitkári rang is megszűnik, de ez magának a közigazgatásnak, a hivatal vezetésének megszüntetését nem eredményezi. Az megmarad, az a szakember - mert ez igazából egy szakfunkció, mint a közigazgatási államtitkári funkció - (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) továbbra is hivatalában marad, és vezeti azt a hivatalt.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem