KUNCZE GÁBOR

Teljes szövegű keresés

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselőnő! Ha jól értettem a kérdését, akkor ön egyrészt beszámolt a rendőrség egy sikeres nyomozásáról, ami nagyon jólesett nekem, hogy hallhattam. (Szórványos derültség.)
Másrészt arról szólt, hogy az a cég, amely ebben a kérdésben érintett volt, elismerte a rendőrség munkáját; egyrészt egy gépkocsi adományozásával, másrészt pedig azzal, hogy a nyomozók részére jutalmat ajánlott fel.
Én ebben semmilyen kifogásolnivalót nem látok. Hadd tegyem hozzá, hogy ez egyébként szokásos más országokban is, és szokásos Magyarországon is. Például, amikor Kónya Imre volt a belügyminiszter, akkor is történtek hasonló jutalmazások egy-egy sikeres ügy megoldása kapcsán.
Valószínűleg az lenne az elvárás, hogy a jövőben megtiltsam, hogy egy-egy sikeres ügy megoldása kapcsán az ügyben közreműködő nyomozókat megjutalmazzák. Én ezt önnek megígérni nem fogom.
Ami egyébként a nyomozók és általában a rendőrség anyagi helyzetének javítását illeti: képviselőnő is bizonyára ismeri az idevonatkozó szolgálati törvényt, ami a pótlékok vonatkozásában ütemezést ír elő, az illetményalap vonatkozásában is egy bizonyos ütemezést ír elő, '99. január 1-jei végső határidővel.
Egyébként pedig talán ön is hallott arról, hogy egy 36 milliárd forintos csomagot indított, illetve hagyott jóvá most a kormány, ami többek között a nyomozók helyzetének javítását is célozza, és ez három év alatt meg fog történni. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem