HIDASI REZSŐ

Teljes szövegű keresés

HIDASI REZSŐ
HIDASI REZSŐ, a költségvetési és pénzügyi bizottság előadója: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselőtársaim! A társadalmi szervezetek költségvetési támogatását előkészítő bizottságot a 74. számú országgyűlési határozattal 1994. december 27-én hozta létre a parlament abból a célból, hogy a költségvetésben meghatározott, a társadalmi szervezetek támogatására szolgáló keretösszeg elosztására javaslatot tegyen.
A bizottság pályázati rendszer működtetésével teszi lehetővé a társadalmi szervezetek részére a költségvetési támogatásból történő részesedést. A beérkező pályázatokat a bizottság és a frakciók szakértői ellenőrzik, véleményezik.
A benyújtott pályázatokban megfogalmazott támogatási igény rendszeresen tízszerese a költségvetésben meghatározott keretösszegnek. A bizottság által elkészített javaslatot az Országgyűlés költségvetési és pénzügyi bizottsága vitatja meg, és ajánlja az Országgyűlésnek.
Ebben az évben a társadalmi szervezetek költségvetési támogatását előkészítő bizottság munkáját megnehezítette az a tény, amelyre már Filló Pál képviselőtársam is utalt - mint a bizottság elnöke -, hogy a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti közcélú felhasználásáról szóló törvény elfogadása miatt a költségvetésben elfogadott keretösszeg alig több mint fele az előző évekéhez viszonyítva.
Ennek alapján a költségvetési és pénzügyi bizottság a társadalmi szervezetek költségvetési támogatását előkészítő bizottság munkáját értékelve az általuk beterjesztett javaslatot megtárgyalta, azt elfogadta és támogatja. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem