POKORNI ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

POKORNI ZOLTÁN
POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót. A miniszterelnök, persze, mint kormányának bármely tagja, kritikával is illethet akár egy törvényt, írói munkássága részeként ezt nyilván megteheti, de nem helyes, ebben mindannyian egyetértünk, mert más kötelmek, más kötelezettségek vonatkoznak egy miniszterelnökre, egy hivatalban lévő kormány tagjára, mint bármely közíróra vagy újságíróra.
Talán nem helyes, hogy az ügynöktörvény kapcsán a Fidesz képviselője is szót kér, mert egyszerűen visszaélhet azzal a helyzetével, hogy szerencséje volt, hogy később született, és nem kellett ilyen választás elé állnia, amely elé a többi párt egyes képviselői vagy tagjai esetleg kerültek.
Egyetlenegy ok miatt kértem szót, ez pedig az, ami képviselőtársam hozzászólásának indítóoka volt, hogy Horn Gyula Csehák Judit védelmében szólalt meg, ha úgy tetszik. Csehák Judit arról beszélt, hogy ő azért hozta nyilvánosságra nyilatkozatát, mert nem szerette volna, ha őt, az egykori kormány tagját összekeverik az egyszerű ügynökökkel. Nos, én sem szeretném, ha Csehák Juditot bárki összekeverné egy egyszerű ügynökkel. Csehák Juditot, ahogyan az akkori kormány akkori tagjait azonban sokkal nagyobb felelősség illeti, hiszen az egyszerű ügynökök, akik sok esetben verés, bírói vagy rendőri fenyegetettség alapján írtak alá, fönntartói voltak annak a rendszernek, mely rendszer haszonélvezői (Közbeszólások a kormánypártok soraiban.) csehákjuditok és horngyulák voltak.
Csehák Judit szerepe, aki csinos és népszerű, nyilván az, hogy mögötte a kevésbé csinos és kevésbé népszerű Horn Gyula kislisszolhasson abból a politikai csapdából, amit számára egy legitim módon meghozott és érvényes törvény teremtett. Horn Gyulának is, ahogyan az akkori kormány akkori tagjainak, döntenie kellett volna a politikai szerep vagy pedig a visszavonulás között. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem