DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. A kormányoldal felmordulása jelezte, hogy valóban a liberálbolsevista kormány utolsó nyarát élik meg. Úgy gondolom, ennek kapcsán érdemes gazdaságunk jelenlegi állapotáról néhány gondolatot felvetni - továbbá a közbiztonságról és mindarról, ami a magyar társadalmat nyugtalanítja.
Horn Gyula miniszterelnök úr az elmúlt időben többször hangoztatta, hogy 1997 a fordulat éve. Ugyanakkor Pető Iván még mint párt- és frakcióelnök kijelentette, hogy 1997 a remény és a vergődés éve. Úgy gondolom, nagy hiba lenne a magyar jövőt a vergődéshez hasonlítani; ezzel semmiképpen nem értünk egyet. A fordulattal is csak annyiban, hogy sajnálatos módon az nem a gazdaságban, hanem a kormány megítélésében következett be, hiszen ma már a magyar társadalomnak nincs semmilyen valóságos ereje, amely ne szeretné a kormány mielőbbi távozását, és egy olyan új erőnek az adminisztráció csúcsára kerülését, amely az ország dolgait valóban rendbe tudja tenni.
Úgy gondolom, ennek a kormánynak a működése alatt a gazdaság és a társadalom szinte minden részében sikerült válsághelyzetet előidéznie, hiszen a pénzügyminiszter úr értékelésével ellentétben válság alakult ki az iparban, válság alakult ki a mezőgazdaságban, válság alakult ki a közlekedésben, válság alakult ki az egészségügyben, válság alakult ki az oktatásban, válság alakult ki a pénzügyi szektorban, és válság alakult ki a közbiztonságban, valamint az élet szinte minden területén.
A társadalommal óriási áldozatokat hozatott meg ez a kormány. Gondoljanak csak a Bokros-csomagra, vagy gondoljanak a tandíjrendeletre, vagy gondoljanak arra a helyzetre, amely a kórházi ágyak drasztikus csökkenéséhez vezetett. Úgy gondolom, jól érzékelhetik, hogy a már amúgy is szégyenletesen alacsony reálkeresetek a Horn-kormány ideje alatt, tehát ebben a ciklusban legalább 17 százalékkal csökkentek, ami önmagában érzékelteti e kormány tevékenységének a következményeit, hiszen ez a 17 százalékos reálbércsökkenés a kormány adataiból állapítható meg. Százezrek nem tudják kifizetni számláikat, nem képesek gyógyszereiket kiváltani, nem képesek lakbéreiket fizetni. Ugyanakkor egy szűk rétegnél milliárdos magánvagyonok halmozódnak fel, és ennek birtoklását és újrafelosztását maffiózó háborúk kitörése jelzi, és ezek tartják rettegésben a lakosságot.
A legkeményebb bűnözés méreteinek növekedésére jellemző, hogy az elmúlt öt évben a szándékos emberölések száma 1500-ra növekedett - ez 50 százalékos emelkedést jelent a korábbiakhoz képest -, de különösképpen aggasztónak tekintjük, hogy ezen belül a nyereségvágyból és más aljas indokból elkövetett emberölések külön kategóriát képeznek; a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölések száma 100 százalékkal emelkedett, ami mutatja, hogy a bűnözésen belül a társadalom számára leginkább elfogadhatatlan úgynevezett kemény bűnözés rendkívüli mértékben emelkedik. Erre utal az életnek szinte minden olyan jelensége, amely akár a legutóbbi napok eseményeihez is sorolható. Gondolok itt arra, hogy például a máriaremeteihez hasonló vandál támadás korábban teljességgel elképzelhetetlen lett volna, mint ahogy elképzelhetetlenek voltak a papgyilkosságok és az egyéb súlyos bűncselekmények is.
Ezért a Független Kisgazdapárt - befejezem a mondatot, elnök asszony - követeli a kormány részéről a szükséges intézkedések megtételét.
Köszönöm a türelmet. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem