DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót. Igen tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! A Független Kisgazdapárt álláspontja szerint az ország rossz irányba halad, hiszen a kormányzati oldalról nem veszik figyelembe azt a tényt, hogy egy olyan ország, amelynek nincsenek jelentős természeti kincsei, ha van kiművelhető emberfőkből álló társadalma, mindenképpen a szellemi bázis kiaknázására kell törekedjen.
Sajnálatos módon ellentétes irányba haladunk, hiszen az ország lassan a kiszolgáló nemzet státusába lép, és ezt a tényt nem lehet semmiféle statisztikai adatok manipulálásával megváltoztatni, hiszen az exportunk több mint 40 százaléka bérmunkából áll; amikor a jövőkutatók kivétel nélkül arra mutatnak rá, hogy a következő évezredben - és szerintem már ezen évezred hátralévő éveiben is - azok az országok részesülnek a megtermelt javak döntő többségéből, amelyeknek a termékeiben hozzáadott szellemi érték vagy mozaikérték szerepel. Ugyanakkor azok az adatok, amelyeket a pénzügyminiszter úr ismertetett, az én megítélésem szerint részadatok, a valóságnak sok esetben nem megfelelő adatok, hiszen a társadalombiztosítás romló helyzete, a széteső egészségügy és az országban kialakult általános válsághelyzet mind ellentmondanak a pénzügyminiszter úr által felvázolt rendkívül optimista képnek. Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem