DR. SZABÓ ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Nemigen kívánnék annak lényegére reagálni, amit Torgyán képviselő úr mondott, mert lényege nemigen volt. Inkább azt kívánnám folytatni, amit Szent-Iványi frakcióvezető úr elkezdett nagyon udvarias formában, de minthogy az udvarias forma szemlátomást lepereg képviselő úrról, most megpróbálom egyértelműbben megfogalmazni.
Liberalizmus és bolsevizmus vagy kommunizmus - két, homlokegyenest ellentétes politikai filozófia. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból: Így van.) A kettő között párhuzamot vonni kizárólag a náci Németország göbbelsi propagandagépezetének, illetőleg a magyarországi szélsőjobboldalnak jutott eszébe a '30-as években, mégpedig azon az alapon, hogy mind a kettő zsidó ármány! Tisztelt Képviselő Úr! A "liberálbolsevik" kifejezés a magyar politika történetében kizárólag a Szálasi Ferenc-, Rajniss Ferenc-, Milotay István-, Endre László-, Baki László-féle politikai alvilág szlengjéhez tartozik hozzá. (Közbeszólás a kormánypártok padsoraiból: Így van! Helyes!) A jelentése pedig nyílt, egyértelmű és leplezetlen zsidózás.
Tisztelt Képviselő Úr! (Felzúdulás az FKGP padsoraiban. Dr. Homoki János: Még a végén antiszemiták leszünk! Ez nem igaz!) Önnek természetesen módjában áll a képviselői mentelmi jog mögé bújva "zsidózni", miközben sábeszdeklivel a fején, részt vesz a Zsinagóga újramegnyitásán. Előbb-utóbb azonban el kell dönteni, hogy ön a zsidóknak óhajt-e tetszeni vagy az antiszemitáknak, hogy az ön pártja a nácikat fegyverrel a kézben fogadó, a zsidó és kommunista Schönherz Zoltán perében mentő tanúként szereplő Bajcsy-Zsilinszky Endre hagyatékát kívánja-e vállalni vagy azokét, akik felakasztották. Köszönöm szépen. (Nagy taps a kormánypártok padsoraiban. - Közbeszólások a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem