DR. SZABÓ IVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ IVÁN
DR. SZABÓ IVÁN (MDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Kedves Képviselőtársaim! A Magyar Demokrata Néppárt is elítéli, ami Máriaremetén pünkösd előestéjén történt. Ebben az ügyben egyébként napirend előtt magam is szólni kívánok. Most Magyar Bálint miniszter úr felszólalására reagálva csak annyit szeretnék két perc alatt hozzátenni, hogy úgy hiszem, minden rendőri és egyéb intézkedést természetesen meg kell tenni, az igazságszolgáltatásnak is, amikor majd ítélkeznie kell, a helyzet magaslatán kell állnia; de azt hiszem, ilyen atrocitások megelőzésére elsősorban az egész társadalmi közvélekedés adja a legnagyobb védelmet.
Emlékeztetni szeretnék arra, hogy a Magyar Demokrata Néppárt nem is olyan régen kezdeményezett egy olyan nyilatkozatot, amely minden vallási közösség esetében a politikai pártoktól elvárja azt a fajta hozzáállást, hogy az ezek elleni hangulatkeltést vagy az azokkal való vádaskodást minden parlamentáris erő elítéli. Sajnálattal kell megállapítanom, hogy amikor a konkrét eset kapcsán valóban látszik egy ilyen egység egy deklaráció szintjén, azonban elég sok fanyalgás volt tapasztalható, éppen ezért a Magyar Demokrata Néppárt a pártoktól beérkezett pozitív válaszokat a héten sajtótájékoztatón közre fogja adni. Köszönet mindazoknak, akik teljes terjedelemmel vagy szellemiségében csatlakoztak ahhoz, hogy ilyen dolgok ne fordulhassanak elő Magyarországon.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem