DR. SURJÁN LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. SURJÁN LÁSZLÓ
DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót. Örömmel hallgattam Szent-Iványi frakcióvezető úr felszólalását, annak indulatával és jövőképével - hogy így mondjam - egyetértek. Tulajdonképpen örömmel hallgattam az Ipari Minisztérium köreiből származó sajtóüzeneteket is, hogy igen, megvan a megoldás, hatékony és a többi és a többi.
Egyetlenegy dolgot nem értek. Miért, hogyan lehetséges akkor arról nyilatkozni felelős kormányzati tényezőnek, nevezetesen a kormányfőnek, hogy Magyarországot nem ezek alapján, hanem a stabilizációs program alapján fogják megítélni? Legalábbis én ezt hallottam a szabad Kossuth rádió hullámhosszain, és úgy érzem, hogy nagyon félreviszi ez a mondat a dolgokat. Nagyon félreviszi, mert nemcsak az a sajtóvisszhang igaz, amiről az előbb hallottunk Raskó képviselőtársamtól, hanem otthon a számítógépem képernyőjén az Internetről ömlenek a panaszok Európa és Amerika számos helyéről. Hatalmas veszteséget okoz erkölcsileg mindaz, ami történt! Nem egy túlszámlázásról van szó, hanem arról, hogy ez az egy túlszámlázás a Népszabadságban megjelent hír kapcsán szimbólummá vált. Olyan szimbólummá, amelyet Magyarországon járt turisták tömege tud kisebb mértékben megerősíteni.
Természetesen egy magyar ember számlájáról nem szednek le egymillió forintot, mert nem tételezik föl, hogy ennyi van rajta. De ettől függetlenül a súlycsonkítástól a kisebb-nagyobb túlszámlázásig, sajnos, napi jelenséggel állunk szemben. És itt a legkeményebb fellépés kellene legyen, egy nemzet önreflexe, önvédelmi reflexe, és ezt nem lehet összemosni holmi gazdasági vagy más külpolitikai sikerekkel. Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem