DR. FAZAKAS SZABOLCS

Teljes szövegű keresés

DR. FAZAKAS SZABOLCS
DR. FAZAKAS SZABOLCS ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi miniszter: Mélyen tisztelt Elnök Asszony! Igen tisztelt Frakcióvezető Úr! Tisztelt Ház! Nagyon köszönöm a témában eddig elhangzott konstruktív hozzászólásokat, mert - ahogy itt is elhangzott - egy nagyon komoly ügyről van szó. Ahogy Surján úr is mondta, egy szimbólumról, amely az ország nemzetközi megítélését nagyban sértette.
Éppen ezért köszönöm, hogy elismeréssel szóltak az ipari minisztérium hatékony elhatározott tevékenységéről ebben az ügyben, de azt hiszem, nem érdemlünk több kis dicséretet, mint azt, hogy a dolgunkat tettük akkor, amikor fölléptünk. És jogállamról van szó, frakcióvezető úr, elnök úr: jogállamban nem lehet szemet szemért, fogat fogért kérni, hanem a kormányzat mindent megtesz azért, hogy a jogi lehetőségeket kihasználva tényleg retorziókat alkalmazzon ebben az ügyben és az ügyhöz hasonló fellépésnél.
Hadd folytassam ezt a gondolatot, hogy ha szimbólum ez a probléma, akkor talán szimbólum az is, hogy a kormány képes és kész lépni ez ellen, sőt, eredménnyel lépett. Úgy, ahogy Szent-Iványi frakcióvezető úr is elmondta, meg kell néznünk, hogy a jogalkotásban mit tudunk tenni, bár a jogalkotás sosem lesz képes arra, hogy ilyen kirívó bűncselekményekre alapvetően megoldásokat adjon. Ez ellen csak egy feljelentés és remélhetőleg egy nagyon szigorú rendőrségi eljárás lesz. Mi a minisztériumban mindent megtettünk azért, hogy a szakmát is mozgósítsuk, és talán ez az a legfontosabb reménysugár, ami ebben minket éltet.
Örömmel láttuk, hogy talán ezzel az egy cseppel kiborult a pohár, és a szakma a tárcával együtt mindent megtesz, hogy ilyen és ehhez hasonló események a jövőben ne forduljanak elő. Örömmel vettük, hogy a Dreher Sörgyár első szóra visszavonta a névjegyét, mert belátta, hogy itt ez egy rossz reklám számára. Örömmel láttuk, hogy a szakma nap mint nap jelentkezik nálunk, és további tanácsokkal lát el minket azért, hogy ezt az ügyet megoldjuk.
Remélem, ezzel az összefogással sikerülni fog ezt a szégyent lemosnunk, és sikerülni fog az ország megítélését továbbra is a stabilizációs program eredményeihez igazítani. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem