DR. DOBOS KRISZTINA

Teljes szövegű keresés

DR. DOBOS KRISZTINA
DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Úgy gondolom, hogy ez a napirend előtti felszólalás egyrészt megnyugtatott minket, hiszen valóban, pünkösd előtt ilyen barbár cselekedet azt mutatja, hogy sajnos a társadalomban még mindig vannak olyanok, akik nem fogadják el, hogy a keresztény kultúra az egyetemes magyar kultúra része.
Azonban ez a miniszteri felszólalás arra is ítéltetett, hogy az a kérdőjel megfogalmazódjon mindannyiunkban, hogy a kormánynak nem elhatárolódnia kell, hanem a kormánynak intézkedni kell. A kormány nyilván tudta, hogy pünkösd nagy ünnep, és azt is tudta, hogy Máriaremetén és máshol több tízezer ember fog megjelenni. Nyilvánvaló, hogy egy olyan helyet, amelyről előzetesen mindenki tudja, hogy ott több tízezer ember megjelenik, védeni kell. Az a kérdés merül fel, hogy ha a kormány tudta - és ahogy miniszter úr elő is adta -, hogy a magyar nemzet kulturális öröksége, a kereszténység egyik legfontosabb vallási ünnepe, akkor hol voltak a rendőrök azon az éjszakán. Hol voltak azok az emberek, akik megóvhatták volna ezeket a kegyhelyeket? (Közbeszólások a kormánypártok soraiban.) És miért utólag kell elhatárolódni, miért nem előre kell gondolkozni? (Moraj.)
(12.50)
Úgy hiszem, tisztelt képviselőtársaim, hogy igazából akkor lesz Magyarországon tolerancia, akkor lesz Magyarországon béke, ha arra gondolnak előtte, hogy meg kell védeni ezeket a helyeket; és ha a rendőrség, illetve a kormány intézkedései nem az elhatárolódást jelentik, hanem a védelmet. Köszönöm szépen. (Taps az MDF padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem