DR. CSAPODY MIKLÓS

Teljes szövegű keresés

DR. CSAPODY MIKLÓS
DR. CSAPODY MIKLÓS (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Dobos Krisztina képviselő asszony már egy kétpercesben kifejtette a Magyar Demokrata Fórum álláspontját azzal a morális és a keresztény értékek ellen irányuló támadással kapcsolatban, aminek az egész ország tanúja volt.
Emlékeztetni kívánom önöket arra, hogy egy egészségesebb érzületű polgári demokráciában, ahol a sokféleség nagyon is jelen van, mint például Franciaországban, ahol ha egy zsidó temetőt vagy bármely más történelmi egyház temetőjéhez tartozó sírköveket vagy bármilyenfajta kegyeleti építményeket valamilyenfajta támadás ér, akkor ott az egész társadalmon és nemcsak a törvényhozásban végigmorajlik a csömörnek, az elítélésnek és az elutasításnak az indulata.
Kíváncsiak leszünk arra, hogy meddig tartja napirenden a magyar közvélemény azt, ami pünkösdkor történt. Bár természetesen örömmel hallgattuk a művelődési miniszter úr álláspontját - nem is elsősorban a gyorssegélyt illetően, ami forintot jelent, hanem azt az álláspontot, hogy elhatárolódnak, elítélik a történteket -, azonban itt, tisztelt Országgyűlés, nem pusztán elítélni kell, hanem intézkedni, cselekedni, visszautasítani és megelőzni.
(14.00)
Úgyhogy itt, bár a kormány álláspontját rokonszenvvel fogadtuk, azt hiszem, hogy inkább a belügyminiszter úrtól kellene megkérdeznünk - ha itt lenne -, hogy tesz-e és mikor tesz a gyűlölet ellen.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem