BURÁNY SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A szocialista frakció nevében üdvözlöm Magyar Bálint napirend előtti hozzászólását, üdvözlöm azt, hogy a kormány határozottan intézkedett és határozottan lépett egy olyan ügyben, amely kiváltotta mindnyájunk döbbenetét.
A szocialista frakció is mélyen elítéli a máriaremetei vandál pusztítást. Teszi ezt azért is, mert mindig is fontosnak tartotta a vallás- és lelkiismereti szabadság érvényesítését; tette ezt ellenzéki korában és tette ezt kormánypárti korában egyaránt, bárki is állítja ennek ellenkezőjét, tisztelt Torgyán képviselőtársam.
A másik, amit szeretnék az üggyel kapcsolatban hangsúlyozni, az az, hogy valóban aggasztó a közbiztonság olyan értelmű romlása, hogy nem egyszerűen megélhetési bűncselekmények történnek, hanem politikai pártok, jelképek, politikusok ellen is történnek vandál támadások, hiszen csak a közelmúltban több MSZP-irodát, illetve MSZP-s politikust is ért támadás. Reméljük, nincs összefüggés.
Reméljük, elszigetelt jelenségekről van szó, akár így, akár úgy, a magunk részéről elítélünk minden olyan fellépést és pusztítást, amely alkalmas arra, hogy embereket megfélemlítsen, akár a lelkiismereti szabadságukat akarják gyakorolni, akár politikusi tevékenységüket kívánják érvényesíteni.
Köszönöm szépen a türelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem