NAGYIVÁNYI ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

NAGYIVÁNYI ZOLTÁN
NAGYIVÁNYI ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a megszólalás lehetőségét, elnök úr. Az ajánlás 60. pontjával kapcsolatban szeretnék szólni, ugyanis úgy gondoltam, hogy az előterjesztésnek, illetve törvényjavaslatnak hiányossága, hogy a számviteli bizottság tagjainak létszámát nem határozza meg. A 60. pontban erre tettem javaslatot, ugyanis ez nem más, mint a jelenlegi létszám, amit a pénzügyminiszter úr határozott meg: egy elnök és 15 tag.
Amikor a számvevőszéki bizottság a módosító javaslatokat tárgyalta, Nagy úr - ha jól emlékszem a Pénzügyminisztérium képviselőjének nevére - arra hívta fel a figyelmet, hogy az EU-normák szerint ezt a létszámot emelni kell, amelynek nagyságát jelenleg nem lehet meghatározni. Ugyanakkor a számviteli törvényben utalás van arra, hogy a könyvvizsgálói kamara képviselteti magát a számviteli bizottságban. Úgy gondoltam, és a kollégáimmal konzultálva az a meggyőződés alakult ki, hogy ez az egyharmados arány minden érdekelt fő részére elfogadható.
Mivel azt a hibát elkövettem, hogy a számviteli törvény 89. §-át érintő 2. és 3. pontot egy módosító indítványban nyújtottam be, ezért a számvevőszéki bizottság úgy döntött, hogy a létszámmal nem foglalkozunk, mivel az egyelőre nem meghatározható, de bizottsági kapcsolódó módosító indítvánnyal a magyar könyvvizsgálói kamara egyharmados delegálási jogát támogatni fogja.
Köszönöm a megszólalás lehetőségét.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem