NAGYIVÁNYI ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

NAGYIVÁNYI ZOLTÁN
NAGYIVÁNYI ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Azokkal a képviselőtársaimmal vitatkoznék egy kicsit, akik a munkaviszonyt mint függetlenséget gátló tényezőt emlegetik. Ugyanis én arra gondoltam, hogy nyugodtan lehet egy könyvvizsgáló független. Ha egy olyan vállalatnál dolgozik - mert ezek az emberek többnyire számvitellel, közgazdasággal foglalkozó személyek, akik a hivatásos munkájuk mellett megszerzik a könyvvizsgálói képesítést -, teljesen más területen vállal könyvvizsgálói tevékenységet, úgy érzem, hogy ezzel a függetlensége nem csorbul. Ugyanis nem tudom elképzelni azt, hogy jelentős nagyvállalatok - amelyek országos hírűek, milliárdos árbevétellel rendelkeznek - könyvvizsgálati feladatait ilyen mellékállásban vagy másodállásban könyvvizsgálattal foglalkozó emberekre bízzák. Ezek az emberek azokban a kisvállalkozásokban, kereskedelmi, szolgáltató területen, amelyek jövő évtől könyvvizsgálót kénytelenek alkalmazni, e feladatokat simán el tudják látni. Úgy érzem, hogy díjazásban elviselhetőbb ez a megoldás ezeknek a vállalkozásoknak. Ha arra gondolunk, hogy egyes könyvvizsgálói cégek vagy egyes társaságok négy- és több tízezer forintos óradíjjal dolgoznak, nem hiszem, hogy egy 10-20 vagy 30 milliós forgalmat bonyolító cég egy ilyen kiadást elbírna.
Ugyanakkor szigorítani kell olyan értelemben, hogy természetesen az ilyen mellék- vagy másodállásban könyvvizsgálatot végző személyek saját cégüknél, vagy olyan cégeknél ne folytathassák a tevékenységet, amelyek a munkaviszonyukkal valamilyen üzleti kapcsolatban állnak. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem