NAGYIVÁNYI ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

NAGYIVÁNYI ZOLTÁN
NAGYIVÁNYI ZOLTÁN (MSZP): Elnök Úr! Köszönöm a megszólalás lehetőségét. Tisztelt Ház! Az ajánlás 8. pontjával kapcsolatban szeretném a véleményemet elmondani, amely gyakorlatilag a kamarai tagsági viszonnyal kapcsolatos.
A módosító indítványom azt szorgalmazza, hogy a d) pont, amely az előterjesztésben, illetve az ajánlásban szerepel, kerüljön elhagyásra. Ennek a gyakorlati jelentősége abban áll, hogy ennek elhagyása esetén lehetőség nyílik arra, hogy könyvvizsgálói tevékenységet ne csak főfoglalkozásban lehessen végezni.
Ismeretes azok számára, aki a szakmával foglalkozik, hogy a jövő év januárjától minden olyan vállalkozásnak, amely kettős könyvelésre hivatott, könyvvizsgálót szükséges alkalmaznia. Ez jelentősen megnöveli azoknak a vállalkozásoknak a számát, amelyek a könyvvizsgálói szolgáltatást kénytelenek igénybe venni. Mivel ezek jelentős számban kisebb vállalkozások is, amelyeknek a feladatát el lehet végezni mellékfoglalkozásban, nem tartom szükségesnek, hogy csak főfoglalkozású személyek végezhessék ezt a tevékenységet.
Ugyanakkor arra is fel szeretném hívni a figyelmet, hogy véleményem szerint a könyvvizsgálói szakma jelenlegi gyakorlatában a gazdasági értékéhez képest a díjazása jelentősen meghaladja a realitásokat. Úgy érzem, ennek a d) pontnak az elhagyása a vállalkozói díjak mérséklésére is kedvező hatással bír.
Köszönöm a figyelmüket.
(22.20)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem