DEMETER ERVIN

Teljes szövegű keresés

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Igyekszem rövid lenni.
Egy könyvvizsgáló külső független szemlélő, aki kívülről ad véleményt arról, hogy a jogszabályoknak megfelelnek ezek a könyvek, és gyakorlatilag a szabályok szerint állították össze a nyilvántartásukat - ez a valóságnak megfelel. Nem lehet a gazdaság se egyik szereplőjének, se konkurensének, semmilyen szegletében benne, ő egy kívülről való hitelesítést ad ezekről az üzleti könyvekről, talán egy kicsit az ügyvéd tevékenységéhez tudnám hasonlítani, az ügyvéd is gyakorlatilag egy független, elfogulatlan szereplő kell legyen, és nála is hasonlóképpen csak főállásban lehet végezni ezt a tevékenységet.
Tehát hosszú távon mindenképpen csak főállású könyvvizsgálót tudok elképzelni. Azon lehet vitatkozni, hogy átmeneti időszakot tartsunk, ne tartsunk, és hogy ez egy év vagy öt év legyen, de az európai gyakorlatnak - és mindenhol a világon - az felel meg, ha a könyvvizsgáló főállásban végzi ezt a tevékenységet. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem