DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselőtársaim! Itt is egy olyan országgyűlési határozati javaslatról van szó, ahol - ki kell mondanom nyíltan - a kormánynak fel kellett volna figyelnie arra a csapdahelyzetre, amely adott helyzetben a magyar költségvetésnek komoly károkat okoz.
Miről van szó? A külföldi csapatok magyarországi tartózkodásával kapcsolatos egyezmények alapján állami költségvetési szervek - mint például a Vám- és Pénzügyőrség, a Határőrség, a rendőrség - különböző szolgáltatásokat nyújtanak a katonai egységek részére. A megállapodás alapján ennek költségeit a külföldi csapatok viselik. Eddig minden rendben is van. Az állami költségvetési szervek eleget is tettek kötelezettségeiknek, azonban a szolgáltatásokért esedékes költségeket több esetben nem egyenlítették ki, annak ellenére, hogy a fentiekben felsorolt magyar költségvetési szervek a költségek pontos adatait tartalmazó követeléseiket a Honvédelmi Minisztériumon keresztül eljuttatták az illetékes katonai parancsnokságokhoz. Az említett szervek a szolgáltatásokat folyamatosan nyújtják, ezért az adósság összege napról napra halmozódik. Mindezek következtében a Magyar Köztársaság költségvetéséből kell fedezni a szolgáltatás költségeit, amíg azok be nem folynak.
Erre tekintettel a Független Kisgazdapárt sürgős intézkedéseket kér foganatosítani az adósság kiegyenlítésére. Ezen felül meg kell vizsgálni a költségek viselésének eddigi rendszerét, mert a magyar állam költségvetéséből a külföldi (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) csapatok részére nyújtott szolgáltatások ellenértéket megelőlegezni nem lenne helyes.
Kérem ezért, javasolják, hogy ez a tétel kivizsgálásra (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) kerülhessen, és a megfelelő döntések meghozhatók legyenek. Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem