DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Már az IFOR-erők itt állomásozása kapcsán és most az SFOR-erők itt állomásozása kapcsán is felhívom arra a figyelmet, hogy természetesen a Független Kisgazdapárt nagyon nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy ezek az erők itt állomásoznak, azt helyesli és támogatja. Ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy a magyar kormány nem tett meg mindent annak érdekében, hogy ennek előnyeit a magyar fél számára is kihasználjuk. Ezért a Független Kisgazdapárt olyan országgyűlési határozati javaslat meghozatalát kezdeményezi, amely kötelezi a kormányt arra, hogy először is haladéktalanul tegye meg a szükséges intézkedéseket a Kaposvárt elkerülő közút megépítése érdekében; másodszor: kezdeményezzen tárgyalásokat az SFOR-csapatok magyar élelmiszer-ipari termékekkel való ellátásáról; és végül kérjük kötelezni a kormányt arra, hogy 30 napon belül tájékoztassa az Országgyűlést és a közvéleményt a megtett intézkedésekről és azok eredményeiről.
Igen tisztelt Képviselőtársaim! Amellett, hogy mi ezeknek a csapatoknak a magyarországi tartózkodása mellett kiállunk, rá kell mutatnunk, egyáltalán nem közömbös az ország számára, hogy mondjuk e csapatok részére a kenyeret Németországból vagy Magyarországról szerzik-e be, egyáltalán nem közömbös, hogy az egyéb élelmiszereket, mondjuk, Amerikából hozzák-e vagy Magyarországon szerzik be.
Tehát mi azt szeretnénk, ha már itt állomásoznak a csapatok (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), akkor abból a magyar államnak legyen haszna.
Kérem, ezért támogassák az indítványt. (Taps az FKGP és a KDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem