DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen Tisztelt Képviselőtársaim! A Független Kisgazdapárt többször rámutatott arra, hogy az államháztartási reformról nem elég beszélni, hanem azt tudatosan, mégpedig a jogalkotásról szóló törvény rendelkezéseinek megfelelően kell előkészíteni, és meg kell teremteni az államháztartási törvény megvalósításának gazdasági feltételeit is, amelyek között olyanok szerepelnek, mint az infláció visszaszorítása és egyéb gazdasági eszközök, például a növekedés mindenki számára észlelhető beindítása.
Ennek kapcsán egy olyan országgyűlési határozati javaslatot terjesztettem elő, amely kötelezi a kormányt arra, hogy 60 napon belül vizsgálja meg az államháztartási reform jelenlegi helyzetét, és tegyen javaslatot a reform tervszerű megvalósítására. Szeretném az önök figyelmét felhívni arra, hogy ha a Független Kisgazdapárt által javasolt - és két percbe bele nem férő módon kifejtendő - elképzelések szerint nem kerülhet sor az államháztartási reformra, hanem a jelenlegi előkészítetlen módon vágnak abba bele, ebben az esetben összeomolhat a magyar gazdaság, hiszen még a megbízható statisztikai adatszolgáltatás sem áll rendelkezésre az államháztartási reformhoz. Több törvény került megalkotásra, amely ugyan szorosan összefügg az államháztartással, mint például a Bokros-csomag, vagy a gazdasági versenyről szóló törvény, de ezek sem logikailag (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), sem jogdogmatikailag nem épültek egymásra. Ezért tehát ezek nem megfelelő megoldások.
Ezért tisztelettel kérem, a kisgazda javaslatot támogassák. Köszönöm. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem