VEÉR MIKLÓS

Teljes szövegű keresés

VEÉR MIKLÓS
VEÉR MIKLÓS, a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Alelnök Asszony! Képviselőtársaim! A foglalkoztatási és munkaügyi bizottság 1997. június 4-én - az elmúlt hét szerdáján - foglalkozott a T/4466. számú törvényjavaslattal, az alkalmi munkavállalói könyvvel történő foglalkoztatásról és az ahhoz kapcsolódó közterhek egyszerűsített befizetéséről szóló előterjesztéssel.
A bizottságban megvitattuk az alkalmi munkavállalás munkaviszonyként történő elismerésének körülményeit, a közteher befizetésének formáját, összefüggéseit, az egészségbiztosítási járulék és baleseti táppénz vonatkozó sajátosságait, a törvénytervezet munkaadókra, illetve munkavállalókra kiterjesztendő hatályát, az érintettek várható körének nagyságrendjét, a külföldiekre vonatkozó hatály pontosítását, a várható költség és eredmény viszonyát, itt a bevezetés, az alkalmi munkavállalói könyv és a közteherbélyeg költsége, illetve ennek a törvényjavaslatnak a várható költségvetési bevétele összefüggéseit.
A bizottságban összességében az a vélemény alakult ki, hogy a törvénytervezet a gyakorlatban felmerült gondok megoldására - vagy legalább orvoslására - készült, amely jól szolgálja, jól szolgálhatja a munkanélküliek foglalkoztatási lehetőségeinek bővítését. Itt jegyzem meg, hogy az érdekegyeztetés fórumán a munkavállalók és a munkaadók véleménye eltért. A munkáltatók ki szeretnék terjeszteni ezt a lehetőséget valamennyi munkaadó számára, a munkavállalók pedig éppen a szélesebb kiterjesztéstől tartanak.
A bizottság tagjai ellenszavazat nélkül, 5 tartózkodás mellett, 9 igen szavazattal általános vitára alkalmasnak ítélték a törvénytervezetet.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem